Русия се почувства обидена и дълбоко засегната, че Великобритания не е

...
Русия се почувства обидена и дълбоко засегната, че Великобритания не е
Коментари Харесай

Захарова за отказа на Великобритания да покани Путин на погребението на кралицата: Кощунство

Русия се почувства афектирана и надълбоко наранена, че Англия не е изпратила покана към страната за неин предствавител на погребалната гала на кралица Елизабет II.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова назова това решение аморално и " светотатство ", съобщи Нова телевизия.

„ Считаме това за надълбоко аморален опит да се употребява една национална покруса, която трогна сърцата на милиони хора по света, за геополитически цели, с цел да се разчистят сметките с нашата страна в дните на печал ”, се споделя в коментара, представен от ТАСС.

Въпреки решението на Лондон да не я предложения на погребалната гала на кралица Елизабет II, съветската страна показва най-дълбоките си съболезнования на английския народ във връзка огромната загуба, добавя Захарова.

" Трябва да кажем, че образецът на кралица Елизабет Втора, която беше доста мощна сплотяваща мощ и не се месеше в политиката по време на властването си заради кардинален въпрос, не спря Лондон да прави изказвания, предизвикващи разделяне, в допълнение на опортюнистичните си цели ", съобщи Захарова, цитира Вести.

Руският президент Владимир Путин няма да бъде поканен на погребението на кралица Елизабет II поради нашествието на Кремъл в Украйна. Това заяви почитан източник от държавното управление на Обединеното кралство пред CNN.

Пълният лист на поканени към момента не е приключен, само че от него са изключени публични лица от други страни като Беларус, Мианмар и Афганистан.

Северна Корея има покана на равнище дипломат.

Припомняме, че още на идващия ден след гибелта на кралица Елизабет II, един от главните въпроси, които вълнуваше съветските журналисти беше ще отиде ли Владимир Путин на погребението, съобщи нюз.бг.

Руският президент Владимир Путин не възнамерява да участва на погребението на Елизабет II, което се чака да се състои до десетина дни в Лондон, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Франс прес.

" Не се планува пътешестване ", сподели сбито Песков пред публицисти.

Путин изрази съболезнованията си във връзка със гибелта на кралицата, която умря на 96-годишна възраст. Говорителят на Кремъл сподели през днешния ден, че понастоящем не разполага с информация дали представител на съветското държавно управление ще участва на погребението на Елизабет II, изключително поради обстоятелството, че детайлите по отношение на церемонията към момента не са оповестени от службите на новия крал Чарлз III.

" Всичко това следва да бъде оповестено по един или различен метод от службите на краля, от управляващите на Обединеното кралство ", посочи Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

Макар да съобщи пред публицистите, че починалата кралица се е отличавала с качества като мъдрост и престиж, Песков акцентира, че тя не е заемала " изключително място в сърцата на руснаците ".   

В случая с Русия и Беларус причина за изключването е войната, която Путин води в Украйна и която Беларус поддържа. При Мианмар повода е отношението към народа рохингите.

Дворецът изпраща покани за държавни погребения по съвет на държавното управление, откакто членовете на гражданските и дипломатическите служби са обмислили политическите последствия от поканата на избрани водачи.

Протоколът на двореца изисква да не се разкриват поканените на фамилни събития, по тази причина и няма коментар по информацията със листата с гостите.

Обикновено всяка страна, с която Обединеното кралство поддържа естествени дипломатически връзки, би била поканена на държавно заравяне.

Обикновено държавите са представени от своя политически водач, държавен глава, върховен член на държавното управление или от посланика си в Обединеното кралство.

Втори източник от държавното управление на Обединеното кралство съобщи пред CNN, че на погребението се чака да участват до 500 задгранични високопоставени посетители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР